redakcja

redakcja

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 202]

Książka Kucharska: Multicooker - przepisy

Kotlety schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Tradycyjne kotlety schabowe nie mają sobie równych! Doskonałe do ziemniaków, kasz i ryżu. Te apetyczne schabowe zostały przygotowane w Multicookerze. Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 15 minut. Program: fry. Porcji: 4.

Kotlety schabowe

Składniki:

Kotlety schabowe

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe
1. Schab rozbicć cienko tłuczkiem.

2. Przygotować 3 płytkie miski: w jednej wymieszać mąkę z przyprawami, w drugiej roztrzepane widelcem jajko, w trzeciej bułkę tartą.

3. Do misy urządzenia wlać oliwę.

4. Nacisnąć przycisk MENU i ustawic program FRY. Nacisnąć przycisk COOKING TIME i ustawić czas na 15 minut. Nacisnąć przycisk START.

5. Maczać mięso w mące z przyprawami, następnie w jajku i bułce tartej.

6. Smażyć kotlety przez 3-6 minut z kazdej strony.

7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.