bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Kotlety schabowe marynowane w piwie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Kotlety w piwnej marynacie zupełnie Inaczej smakują niż zwykłe schabowe, są bardzo aromatyczne i mięciutkie.

Kotlety schabowe marynowane w piwie

Składniki:

Kotlety schabowe marynowane w piwie

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe marynowane w piwie
Piwo wlewamy do miski, wsypujemy zioła prowansalskie, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry, dodajemy do marynaty. Wkładamy plastry schabu, przykrywamy i wstawiamy na noc do lodówki. Schab wyjmujemy z marynaty, rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem.

Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.