michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Kotlety schabowe soute

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schabowe pasują do ziemniaków

Kotlety schabowe soute Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlety schabowe soute

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe soute
Schab oczyścić z tłuszczu oraz z błonek, umyć pod zimną wodą i dokładnie osuszyć za pomocą papierowego ręcznika. Następnie pokroić w plastry na grubość 1 cm rozbić za pomocą tłuczka. Następnie mięso obsypać solą, pieprzem, majerankiem oraz czosnkiem w proszku, skropić sokiem z cytryny, odstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie wyjąć mięso obtaczać w mące kłaść na rozgrzany olej smażyć na złoty kolor.
Kotlety schabowe soute
Schab rozbić na cienkie plastry za pomocą tłuczka
Kotlety schabowe soute
Zamarynowane plastry schabu, obtaczać w mące

Tagi:

schab