pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kotlety schabowe w dyniowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kotlety schabowe w panierce z cały pestek dyni

Kotlety schabowe w dyniowej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe w dyniowej panierce

 

  • schab wieprzowy 5 plastrów,
  • sól do smaku,
  • papryka pepperoni mielona do smaku,
  • jajko 1,
  • mleko 2 łyżki,
  • sos sojowy 1 łyżka,
  • pieprz czarny mielony do smaku,
  • pestki dyni do panierki,
  • mąka pszenna do panierowania,
  • zupa cebulowa 1 opakowanie,
  • woda 100ml,
  • smalec do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w dyniowej panierce
Schab wieprzowy rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiam solą oraz mieloną papryką pepperoni. W oddzielnym naczyniu rozbijam jajko. Wlewam mleko oraz sos sojowy. Doprawiam pieprzem mielonym. Mieszam. Mąkę i całe pestki dyni przesypuję do oddzielnych talerzy. Plastry mięsa najpierw obtaczam w mące pszennej, a następnie w jajku. Na koniec w pestkach dyni. Na patelni rozgrzewam smalec. Kotlety smażę na złoty kolor z dwóch stron. Przewracamy ostrożnie, aby nie zniszczyć panierki dyniowej. Kotlety podałem z ziemniaczkami i sosem cebulowym zrobionym na bazie zupy cebulowej z opakowania. Smacznego.
Kotlety schabowe w dyniowej panierce
schab wieprzowy rozbijamy tluczkiem i przyprawiam
Kotlety schabowe w dyniowej panierce
Jajko mieszam z mlekiem, sosem sojowym i pieprzem
Kotlety schabowe w dyniowej panierce
Schab panieruje w mące, taczam w jajku i panieruje w pestkach dyni
Kotlety schabowe w dyniowej panierce
Smażę na złoty kolor pestek na smalcu