Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kotlety schabowe z cebulką i pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Jeszcze jedna wersja duszonych kotletów schabowych .

Kotlety schabowe z cebulką i pieczarkami

Składniki:

Kotlety schabowe z cebulką i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe z cebulką i pieczarkami
Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem do mięsa . Przekroić każdy na dwa .posolić , popieprzyć . Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na smalcu z olejem .Przełożyć do szerokiego garnka. Osobno usmażyć na złoto pokrojoną w piórka cebulę i pieczarki w pół plasterkach. Cebulę i pieczarki wrzucić na kotlety. Dodać pokruszoną kostkę mięsną , masło i wodę. Dusić na małym gazie 10 minut , przewracając w tym czasie kotlety na drugą stronę .Pokrywka od garnka ma być lekko uchylona tak by połowa płynu odparowała.