pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kotlety schabowe z nutą czosnkową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kotlety można podać z szczypiorkowym puree ziemniaczanym.

Kotlety schabowe z nutą czosnkową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe z nutą czosnkową

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe z nutą czosnkową
Schab wieprzowy kroimy w plastry. Rozbijamy tłuczkiem z użyciem torebki foliowej. Rozbite posypujemy solą. Czosnek trzemy na najmniejszej tarce. Rozbite plastry dodatkowo posypujemy szczyptą przyprawy do mięsa oraz nacieramy startym czosnkiem. Jajko łączymy z sosem teriyaki oraz pieprzem białym mielonym. Mieszamy. Plastry schabu najpierw obtaczamy w mące następnie w jajku wymieszanym z przyprawami. Następnie dokładnie obsypujemy bułką, nadmiar strzepując. Tak przygotowane kotlety smażymy na rozgrzanym oleju. Smażymy po kilka minut na średnim ogniu, do zarumienienia się panierki.
Kotlety schabowe z nutą czosnkową
Pokrojony s chab wieprzowy rozbijamy tłuczkiem
Kotlety schabowe z nutą czosnkową
Rozbite mięso posypuję przyprawami
Kotlety schabowe z nutą czosnkową
Przyprawione mięso panieruje zgodnie z przepisem
Kotlety schabowe z nutą czosnkową
Smażę na złoty kolor z dwóch stron