pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kotlety schabowe z nutką cebulową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

starta cebula nadaje smaku kotletom

Kotlety schabowe z nutką cebulową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe z nutką cebulową

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe z nutką cebulową
Schab kroimy w plastry i cienko rozbijamy. Nacieramy solą oraz papryką słodką. Połowę cebuli trzemy na małych oczkach i taką masą nacieramy mięso. Posypujemy jeszcze przyprawą grecką. Jajko rozbijamy z czarnym pieprzem. Przyprawione kotlety obtaczamy w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Po usmażeniu kotletów na olej wrzucamy pokrojoną w paski drugą połówkę cebuli. Podajemy z tłuczonymi ziemniaczkami polanymi tłuszczem wraz z usmażoną cebulką i buraczkami. Smacznego.
Kotlety schabowe z nutką cebulową
Na rozbite tłuczkiem kotlety schabowe nakładam startą cebulę
Kotlety schabowe z nutką cebulową
Kotlety maczam w robitym jajku i panieruję w bułce tartej
Kotlety schabowe z nutką cebulową
Smaże na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu roślinnym
Kotlety schabowe z nutką cebulową
Propozycja podania z ziemniaki posypanymi usmażoną cebulką i buraczkami