Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1296]

Kotlety sojowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotletów nie doprawiamy solą,ani pieprzem

Kotlety sojowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety sojowe

 

  • kotlety sojowe -1 opak
  • wegeta
  • jajka -2 szt
  • bułka tarta
  • oliwa
  • bulion warzywny -2 szkl

Sposób przygotowania:

Kotlety sojowe
Kotlety wyłożyć na miskę,zalać gorącym warzywnym bulionem,odstawić je na około 8 minut. Następnie gdy kotlety zmiękną odcedzić i przestudzić. Wybić jajka do miski,dodać szczyptę wegety,roztrzepać. Przestudzone kotlety sojowe,obsypać wegetą,odstawić na 10 minut. Po tym czasie kotlety zanurzać w jajku i panierować w tartej bułce. Smażyć kotlety na oliwie na złoty kolor.
Kotlety sojowe
Kotlety sojowe przełożone do miski zalane bulionem warzywnym
Kotlety sojowe
Przygotowana panierka jajka i tarta bułka
Kotlety sojowe
Usmażone kotlety sojowe i podane do stołu

Tagi:

jajko tarta jajka