jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Kotlety twarogowo-gryczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Kotlety podajemy jako samodzielne danie. Doskonale smakują w połączeniu z sosem pieczarkowym.

Kotlety twarogowo-gryczane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlety twarogowo-gryczane

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety twarogowo-gryczane
Kaszę gotujemy na sypko. Studzimy. Por kroimy w cienkie plasterki i smażymy na oleju do miękkości. Do miski przekładamy kaszę. Dokładamy do niej pora, ser, jajka i pokrojoną natkę pietruszki. Stopniowo dokładamy bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Z masy formujemy w dłoniach małe kotleciki , które obtaczamy w płatkach owsianych. Tak przygotowane placki smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron.
Kotlety twarogowo-gryczane
przygotowane składniki łączymy ze sobą do uzyskania jednolitej masy. Doprawiamy do smaku
Kotlety twarogowo-gryczane
Uformowane kotlety obtaczamy w płatkach owsianych!