anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Kotlety w panierce jajeczno-cebulowej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Wyśmienite kotlety, polecam.

Kotlety w panierce jajeczno-cebulowej

Składniki:

Kotlety w panierce jajeczno-cebulowej

 

 

  • 2 średnie cebule
  • papryka słodka lub ostra mielona
  • mąka
  • ziemniaczana do panierki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety w panierce jajeczno-cebulowej
Kotlety rozbić w miarę cienko, posolić, posypać pieprzem i papryką. Jajka rozbić, dodać drobniutko pokrojoną w kosteczkę cebulę, wszystko dokładnie wymieszać.

Panierować kotlety w mące ziemniaczanej, następnie w jajku z cebulą.(na wierzch kotleta polać jeszcze trochę jajka z cebulą. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu, przekrecając 2 razy na każdą stronę.

Podawać z ulubioną surówką ,lub warzywami.

Smacznego.