natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Kotlety wegetariańskie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smakowite kotlety dla każdego wegetarianina.

Kotlety wegetariańskie.

Składniki:

Kotlety wegetariańskie.

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety wegetariańskie.
Bułkę namoczyć w mleku. Ugotować 10 jajek na twardo. Kiedy jajka się ugotują, obrać starannie ze skorupki. Bułkę wycisnąć. Cebulę umyć i obrać oraz drobniutko posiekać. Na rozgrzanym oleju wrzucić ją i podsmażyć na złoty kolor. Przekręcić przez maszynkę obrane ze skorupki jajka wraz z wyciśniętą bułką. Dodać podsmażoną cebulkę, wbić surowe 2 jajka i dodać do tego sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Z masy uformować kotlety. Na talerz wysypać bułkę tartą. Uformowane kotleciki obtaczać w bułce tartej. Na patelni na rozgrzanym oleju usmażyć kotleciki na złoty kolor.

Tagi:

tarta