ewgem

ewgem

Kucharz
[Przepisów: 13]

Kotlety wieprzowe z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

smakowite mięsko na obiad w chłodne dni...

Kotlety wieprzowe z pieczarkami

Składniki:

Kotlety wieprzowe z pieczarkami

 

  • 4 kotlety wieprzowe
  • 1 cebula
  • 25 dkg pieczarek
  • 1 kostka rosołowa
  • pieprz, sól, przyprawy wg uznania
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Kotlety wieprzowe z pieczarkami
Kotlety smażymy na rumiano, na rozgrzanym oleju, po czym przekładamy do żeliwnego garnka. Na pozostałym ze smażenia mięsa oleju smażymy pokrojoną w półkrążki cebulę i dodajemy ją do mięsa, zalać bulionem, przyprawić ewentualnie i dusić na wolnym ogniu ok 30 min. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy kolejne pół godziny. Podajemy z ziemniakami i dowolną sałatką.

Tagi:

przyprawy