dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kotlety z białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 160
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne kapuściane kotleciki, które idealnie sprawdzą się jako dodatek na bezmięsny obiad. Polecam wszystkim.

Kotlety z białej kapusty

Składniki:

Kotlety z białej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z białej kapusty

Krok 1:

Kotlety z białej kapusty
Ugotowaną i odcedzoną kapustę dokładnie blendujemy.

Kapustę myjemy. Gotujemy w osolonej wodzie. Dokładnie odcedzamy i studzimy. Kapustę dzielimy na mniejsze części i mielimy lub dokładnie biedujemy.

Krok 2:

Kotlety z białej kapusty
Kapustę mieszamy z jajkiem, przyprawami i pozostałymi składnikami.

Do kapusty dodajemy zeszkloną cebulę i czosnek, jajko, otręby, sól i pieprz do smaku oraz kilka łyżeczek bułki tartej aby zagęścić masę. Dokładnie mieszamy.

Krok 3:

Kotlety z białej kapusty
Kotleciki smażymy z obu stron na złoty kolor.

Z masy formujemy zgrabne kotlety. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!