paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Kotlety z ciecierzycy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne kotlety bez mięsa z ciecierzycy z natką pietruszki i cebulką. Smażone na masełku w chrupiącej panierce z bułki tartej .

Kotlety z ciecierzycy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z ciecierzycy

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z ciecierzycy
Ciecierzyce zostawić w wodzie na noc, na drugi dzień ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, wycedzić. Cebulę obrać i posiekać, natkę pietruszki również posiekać. Na łyżce roztopionego masła zeszklić cebulkę a następnie dodać ją do ciecierzycy. Dodać natkę i wymieszać Całość zmiksować blenderem na gęsta masę. Doprawić do smaku i dodać jajko. Dokładnie wymieszać i formować w rękach kotlety. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na maśle. 
Kotlety z ciecierzycy
Na łyżce roztopionego masła zeszklić cebulkę a następnie dodać ją do ciecierzycy.
Kotlety z ciecierzycy
Dodać natkę i wymieszać Całość zmiksować blenderem na gęsta masę.
Kotlety z ciecierzycy
Doprawić do smaku i dodać jajko.Dokładnie wymieszać.
Kotlety z ciecierzycy
Formować w rękach kotlety. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na maśle.