gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kotlety z cukinii 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowaną cukinię podaję na obiad z ziemniakami i surówką.

Kotlety z cukinii 3 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotlety z cukinii 3

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z cukinii 3
Cukinię obieramy. Następnie kroimy w plastry o grubości 0,5-1 cm. Plastry z każdej strony posypujemy przyprawą do wieprzowiny. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajko, a na drugi talerz wsypujemy bułkę tartą. Plastry cukinii maczamy w jajku, po czym obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu (margarynie) na złoty kolor z obu stron. Gotowe kotlety przekładamy na talerz i posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.
Kotlety z cukinii 3
Cukinię obieramy. Następnie kroimy w plastry o grubości 0,5-1 cm