Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kotlety z czosnkiem (Białoruś)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Mięso wołowe i wieprzowe przepuścic przez maszynkę. posolić, dodać namoczoną w

Kotlety z czosnkiem (Białoruś)

Składniki:

Kotlety z czosnkiem (Białoruś)

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z czosnkiem (Białoruś)
Mięso wołowe i wieprzowe przepuścic przez maszynkę. posolić, dodać namoczoną w mleku bułkę i ponownie przepuścić przez maszynkę. Dodac posiekany czosnek, masę dokładnie wymieszać i uformować podłużne kotlety, po czym panierować je w bułce i smażyć na patelni na silnie rozgrzanym tłuszczu. Gotowe kotlety polać sosem rumianym. Jako dodatek moga posłużyć gotowane ziemniaki, kasza gryczana lub perlowa na sypko, puree z ziemniaków lub makaron jak też duszona kapusta.