peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Kotlety z fasoli i jarmużu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne kotlety fasolowe zaspokoją nawet mięsożerce. Prosty sposób na wypróbowanie kuchni wegańskiej.

Kotlety z fasoli i jarmużu

Składniki:

Kotlety z fasoli i jarmużu

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z fasoli i jarmużu

ETAP 1:

Fasolę odsączamy, płuczemy zimną wodą i pozostawiamy na sitku do obcieknięcia.
Cebulę obieramy, drobno kroimy i rumienimy na 2 łyżkach oleju.
Fasole mieszamy z cebulą, dodajemy jarmuż oraz make kukurydzianą, solimy, doprawiamy cząbrem i czosnkiem staropolskim - wszystko razem miksujemy.
Formujemy nieduże płaskie kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron (do zrumienienia).
Podajemy ze świeżą sałatą i kaszą.

Tagi:

fasola