agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

kotlety z grochu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

kotlety z grochu kotlety z grochu

kotlety z grochu

Składniki:

kotlety z grochu

 

 

Sposób przygotowania:

kotlety z grochu
Do 2 szklanek osolonej ciepłej wody wsypać groch, podgrzać aż zgęstnieje. Zgęstniałą masę ostudzić. Pokrojoną drobną cebulę zrumienić na tłuszczu na kolor jasnozłoty, połączyć z grochem. Dodać surowe jajko, tarty z solą czosnek i 2 łyżki tartej bułki. Całość dobrze wymieszać przyprawiając do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Formować kotlety, obtaczając w tartej bułce i smażyć na tłuszczu obu stron.