elutka

elutka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Kotlety z jaj

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Kotleciki dla jaroszy i nie tylko

Kotlety z jaj

Składniki:

Kotlety z jaj

Sposób przygotowania:

Kotlety z jaj

Do zimniej wody wsadzwmy jajka ugotujmy na twardo zostawić jedno jajko surowe,obieramy ze skorupek .Wmleku namoczmy bułkę świeżą ,lekko ja wyciskamy.Obraną cebulę kroimy drobniutko i usmażmy ją na złoty kolor z niewielką ilością tłuszczu .Bułkę namoczoną i wyciśniętą i jajka przepuścić przez maszynkę następnie dodajemy jajo surowe i robimy nieduże kotleciki obtaczamy je wtartej bułce.Smażyć po obydwu stronach usmażone kotleciki wyjmujemdelikatnie by nie pokruszyć .Kotlety można podać z ziemniakami i sosem pomidorowym ogórkowym można dodać sałatę.

Redakcja poleca: