iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Kotlety z jajek,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotlety z jajek są lubiane w moim domu i robię je często choć staram się zawsze coś w nich zmienić.

Kotlety z jajek, Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotlety z jajek,

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z jajek,
Gotowane na twardo jajka obrać i zmiksować na gładka masę pod koniec dodać surowe jajko i namoczoną wcześniej bułkę oraz cebulę pokrojona w mniejsze kawałki (im masa jest gładsza tym pulchniejsze są kotlety) Do masy jajecznej dodać sporą ilość pieprzu ja używam ziołowego oraz jarzynę, dokładnie wymieszać. Jeśli masa zbyt luźna można dosypać troszkę bułki tartej lub kaszki mannej. Z masy nabierać wilgotnymi dłońmi porcję, spłaszczyć na dłoni i na środku każdej porcji umieścić troszkę nadzienia, uformować kotlety które dokładnie obtoczyć w bułce tartej . Na patelni rozgrzać margarynę z olejem i smażyć na tym kotleciki z dwóch stron na złoty kolor. Nadzienie: Kiełbasę, paprykę i ser drobno pokroić, dodać szczypiorek i dokładnie wszystko wymieszać .
Kotlety z jajek,
Z masy jajecznej uformować kotleciki i nadziać nadzieniem