Karolaa

Karolaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Kotlety z kalafiora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne, szybkie, tanie i proste w wykonaniu kotlety z kalafiora. Idealne na rodzinny obiad. Na pewno zaskoczą domowników.

Kotlety z kalafiora Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z kalafiora

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z kalafiora
Kalafiora dzielimy na mniejsze kawałki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Rozgniatamy widelcem lub miksujemy mikserem. Cebule kroimy w kostkę, smażymy na patelni do miękkości. Posiekany czosnek dodajemy do cebuli, smażymy jeszcze chwilkę. Cebulę z czosnkiem dodajemy do kalafiora, dodajemy też jajko, bułkę tartą, mąkę, pietruszkę i koperek. Wszystko mieszamy, doprawiamy do smaku. Jeżeli masa nie jest wystarczająco zwarta dodajemy więcej bułki tartej. Z masy formujemy kulki, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Kotlety z kalafiora
Kotlety z kalafiora z koperkiem i pietruszką
Kotlety z kalafiora
Kotlety z kalafiora z koperkiem i pietruszką
Kotlety z kalafiora
Kotlety z kalafiora z koperkiem i pietruszką
Kotlety z kalafiora
Kotlety z kalafiora z koperkiem i pietruszką