aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

kotlety z kani

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne kotlety z kani, polecam

kotlety z kani

Składniki:

kotlety z kani

 

Sposób przygotowania:

kotlety z kani
Suszone kapelusze kani , tniamey na ćwairtki. Najlepiej jak suszymy już pokrojone kapelusze, wtedy łatwiej nam się je przechowuje. Następnie zamaczamy je w mleku. Mleko przelewamy do miseczki i moczymy kapelusze kanii. Moczymy około godziny. Następnie solimy je z obu stron, maczamy w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smażymy na rozgrznym oleju na patelni z obu stron. Mnie osobiście najlepiej smakują położone na kawałku chleba, polecam wszystkim. Można je także podać do obiadu lub zjeść same. Są pyszne i łatwo się robi.

Tagi:

jajko tarta jajka