basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Kotlety z kapusty białej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kto by pomyślał że z kapuchy będą kotlety:)

Kotlety z kapusty białej

Składniki:

Kotlety z kapusty białej

 

  • 1 mała główka kapusty białej
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej
  • 1 łyżeczka pieprzu mielonego białego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • jajka i bułka tarta do panierowania

Sposób przygotowania:

Kotlety z kapusty białej
Kapustę gotujemy w całości na półmiękko w osolonym wrzątku,na małym ogniu.Odcedzamy,studzimy i wyciskamy dokładnie pozostałą w niej wodę,jak najwięcej trzeba tej wody odcisnąć by potem kotleciki się nie rozklejały.Przyprawiamy paprykami i pieprzem,dolewamy sos sojowy,mieszamy.Formujemy małe kotleciki płaskie,panierujemy w jajku i bułce tartej.Smażymy z obu stron na złoty kolor,podajemy z ziemniakami i rybą.