Kotlety z karkówki

Karkówka « poprzedni | następny »
zewa offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1821
zdjęcia: 1 z 1
Kotlety z karkówki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Soczyste kotlety z karkówki.


trudność: łatwe
czas:

Kotlety z karkówki - SKŁADNIKI:

  • 1 kg karkówki
  • 2 łyżki octu
  • 2 łyżki maggi w płynie
  • sól
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • papryka ostra w proszku
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku

Kotlety z karkówki - PRZYGOTOWANIE:

Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić na kotlety. Do miski wrzucić mięso, dodać wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać razem z mięsem. Odstawić na 15 minut. Przygotować mąkę i bułkę tartą do obtaczania kotletów oraz w drugim naczyniu roztrzepać jajka z odrobiną soli. Na patelni rozgrzać oliwę, kotlet obtaczać w mące, jajku i bułce tartej po około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.

Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry i podsmażyć na maśle, posolić.
Usmażone kotlety posypać pieczarkami, podawać z ziemniakami, frytkami lub pieczonymi ziemniakami


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kotlety z karkówki (strona 1 z 1)  
Jojo

Jojo

2010-04-02 12:49
Smaczne , ladnie podane kotleciki :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karkówka
Łopatka w sosie chrzanowym Duszona karkówka Karkówka nadziewana dynią i cukinią
Karkówka z pieczarkami i papryką Domowa delikatna wędlina z karkówki Karkówka duszona w kawie
Karczek gotowany Karczek pieczony marynowany z pieprzem cytrynowym Karczek pieczony w winie
Paczuszki z karkówki z kaszanką Karkówka pachnąca lasem i ogrodem Szaszłyki z karkówki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane