zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2011]

Kotlety z karkówki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Soczyste kotlety z karkówki.

Kotlety z karkówki

Składniki:

Kotlety z karkówki

  • 1 kg karkówki
  • 2 łyżki octu
  • 2 łyżki maggi w płynie
  • sól
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • papryka ostra w proszku
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku

Sposób przygotowania:

Kotlety z karkówki

Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić na kotlety. Do miski wrzucić mięso, dodać wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać razem z mięsem. Odstawić na 15 minut. Przygotować mąkę i bułkę tartą do obtaczania kotletów oraz w drugim naczyniu roztrzepać jajka z odrobiną soli. Na patelni rozgrzać oliwę, kotlet obtaczać w mące, jajku i bułce tartej po około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.

Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry i podsmażyć na maśle, posolić.
Usmażone kotlety posypać pieczarkami, podawać z ziemniakami, frytkami lub pieczonymi ziemniakami

Redakcja poleca: