patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Kotlety z karkówki w mleku i cebuli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne bardzo delikatne kotlety marynowane w mleku i cebuli. Smażone na patelni w panierce z bułki tartej.

Kotlety z karkówki w mleku i cebuli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z karkówki w mleku i cebuli

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z karkówki w mleku i cebuli
Kotlety z karkowki dokładnie rozbijam na cienko. Wkładam do duzej miski. Wlewam mleko. Cebulę kroję w plastry i przekładam do mleka. Dodaję sól i pieprz. Foliuję folią spożywczą. Wkładam do lodówki na ok 5-6 godz albo na całą noc.

Na jednym talerzu wsypuję bułkę tartą a na drugim rozbijam jajka. Karkówkę wyjmuję z marynaty. Solę i pieprze do smaku z obu stron. Następnie obtaczam w jajku i bułce (jeden raz). Na patelni rozgrzewam olej.

Smażę z obu stron na rumiano.
Kotlety z Karkówki w mleku i cebuli
Rozbitą karkówkę marynuję w mleku i cebuli.
Kotlety z Karkówki w mleku i cebuli
Zamarynowaną karkówkę solę i pieprze do smaku z obu stron a następnie obtaczam bułką.
Kotlety z Karkówki w mleku i cebuli
Smażę karkówkę na rozgrzanym oleju na patelni.
Kotlety z Karkówki w mleku i cebuli
Smażę karkówkę na rumiano z obu stron.