halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Kotlety z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kotlety z kurczaka są bardzo delikatne.Panierowane filety są chrupiące .Chętnie zjedzą dzieci i dorośli.

 Kotlety z kurczaka

Składniki:

Kotlety z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z kurczaka
Filety z kurczaka umyć . Gdy filety są duże , grube przekroić na cieńsze, zbić tłuczkiem. Mięso oprószyć z obu stron solą oraz pieprzem.Cebulę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Filety posmarować z obu stron cebulą, położyć w misce, zalać mlekiem. Wstawić do lodówki na 2 godziny.Następnie panierujemy w mące, roztrzepanym jajku, bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.