Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Kotlety z kurczaka z pieczarkami i z żółtym serem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filety z kurczaka z pieczarkami są idealne do podania z innym dodatkami. Idealnie podany jest z kaszą, sałatką warzywną i polanę z sosem czosnkowym. Takie połączenie zadowoli każdego.

Kotlety z kurczaka z pieczarkami i z żółtym serem. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlety z kurczaka z pieczarkami i z żółtym serem.

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z kurczaka z pieczarkami i z żółtym serem.
Filety z kurczaka kroimy i rozbijamy na kotlety. Każdy z nich przyprawiamy z obydwóch stron pieprzem i papryką słodką. Każdy wcześniej przyprawiony kotlet maczamy w rozbitym jajku i w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni olejem na złocisty kolor. Usmażone wcześniej i pokrojone pieczarki nakładamy na jedną stronę kotleta (na tą wcześniej usmażoną) i przykrywamy to serem. Smu.ażymy na patelni pod przykrywą do momentu roztopienia się sera. Gotowe kotlety wyciągamy i podajemy do obiadu. Tak przygotowane kotlety wyśmienicie smakują z kaszą gryczaną, sałatką warzywną oraz polane sosem czosnkowym. Smacznego :)
Kotlety z kurczaka z pieczarkami i z żółtym serem.
Filety przyprawiamy, maczamy w jajku i bułce tartej. Pieczarki kroimy i smażmymy na innej patelni z cebulą.
Kotlety z kurczaka z pieczarkami i z żółtym serem.
Przygotowany kurczak możen apodać z kaszą i sałatką z warzyw.