Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Kotlety z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Z cytryny wycisnąć sok, ściąć kilka paseczków skórki.

Kotlety z piekarnika

Składniki:

Kotlety z piekarnika

 

  • 4 kotlety schabowe bez kości,
  • 2 białka,
  • po ¼ szklanki bułki tartej i otrąb pszennych,
  • sok i skórka z ½ cytryny,
  • 5 łyżek jogurtu,
  • 2 łyżki Musztardy Chrzanowej Galeo,
  • łyżka posiekanego szczypiorku,
  • 2 ząbki czosnku,
  • Pieprz czarny mielony Galeo,
  • łyżka oleju,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Kotlety z piekarnika
Zagotować ½ litra osolonej wody, wlać sok, wrzucić skórkę i ząbki czosnku. Włożyć kotlety, gotować 5 min, wyjąć i osączyć. Wymieszać bułkę z otrębami, jogurtem, Musztardą Chrzanową Galeo. Kotlety zanurzać w białku, panierce i znów w białku. Piec w natłuszczonej formie w 180 st.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl

Tagi:

tarta beza bezy