mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Kotlety z piersi krojonej w kostkę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo smaczne kotlety z piersi kurczaka łączone z innymi składnikami, dobra alternatywa do klasycznych kotletów.

Kotlety z piersi krojonej w kostkę Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z piersi krojonej w kostkę

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z piersi krojonej w kostkę
Pierś z kurczaka płuczemy, i kroimy w kostkę. Opukany szczypiorek kroimy nożem, pieczarki obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej na dużych oczkach. Podobnie postępujemy z serem żółtym, ścierając go na tarce. Składniki łączymy ze sobą, wbijamy jajka, dodajemy przyprawy, mąkę, mleko. Mieszamy wszystko. Rozgrzewamy patelnie z olejem i wykładamy łyżką nasz farsz formując kotlety. Smażymy z 2 stron na rumiany kolor.
Kotlety z piersi krojonej w kostkę
pokrojona w kostkę pierś z kurczaka, z serem żółtym
Kotlety z piersi krojonej w kostkę
dodane do pozostałych składników pieczarki, mieszamy
Kotlety z piersi krojonej w kostkę
dodawanie pozostałych składników do farszu na kotlety
Kotlety z piersi krojonej w kostkę
kotlety podczas smażenia na patelni z rozgrzanym tłuszczem , olejem