mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Kotlety z rzodkiewką i nie tylko

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

odmienna alternatywa do klasycznych kotletów z piersi kurczaka, z dodatkami, bez panierki z bułki tartej

Kotlety z rzodkiewką i nie tylko Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z rzodkiewką i nie tylko

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z rzodkiewką i nie tylko
Cebule drobno kroimy. Pierś płuczemy kroimy w kawałki i smażymy na patelni z olejem. Dodajemy cebulę. Szczypior opłukany kroimy drobniej. Rzodkiewkę opłukaną drobno kroimy, a ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej. Składniki wykładamy do miski. Wyciskamy czosnek, dodajemy zioła prowansalskie, mleko, mieszamy i dodajemy mąkę. Dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy patelnie z olejem i łyżką wykładamy mięso formując kształt kotleta. Smażymy z dwóch stron na rumiany kolor. 
Kotlety z rzodkiewką i nie tylko
pierś z kurczaka krojona w mniejsze kawałki
Kotlety z rzodkiewką i nie tylko
łączenie ze sobą poszczególnych składników
Kotlety z rzodkiewką i nie tylko
wszystkie składniki połączone ze sobą wraz z przyprawami
Kotlety z rzodkiewką i nie tylko
uformowane kotlety z piersi kurczaka na rozgrzanej patelni