Renia_Kawa

Renia_Kawa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Kotlety z selera

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Te kotleciki są świetną alternatywą dla schaboszczaka :)

Kotlety z selera

Składniki:

Kotlety z selera

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z selera
Seler obieramy, myjemy i kroimy na plastry o grubości 1 cm, nie więcej! Grubsze plastry nie zmiękną wystarczająco podczas smażenia. Następnie moczymy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Kładziemy na patelnię na gorący olej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy z ziemniakami i surówką, np. taką: https://gotujmy.pl/pekinka-z-ogorkiem,przepisy-kapusta-przepis,82013.html