Kotlety z selera

Warzywa « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Kotlety z selera offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Kotlety z selera
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 4345

Seler umyć, obrać, opłukać. Pokroić w piastry grubości ok. 1 cm. Wrzucić do wrzącej,


czas:

Kotlety z selera - SKŁADNIKI:

  • duży seler
  • 2 jaja
  • masło
  • olej
  • tymianek
  • lubczyk
  • ewentualnie inne przyprawy ziołowe

Kotlety z selera - PRZYGOTOWANIE:

Seler umyć, obrać, opłukać. Pokroić w piastry grubości ok. 1 cm. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody i 5-7 min. gotować. Odcedzone i lekko schłodzone piastry posypać solą i przyprawami po obu stronach. Obtoczyć w ubitych jajkach i bułce, układać na patelni na rozgrzanym uprzednio oleju. Smażyć z obu stron około 15 minut. Pod koniec smażenia położyć na każdym kotlecie kawałeczek masła. Podawać posypane zieleniną z surówką i ziemniakami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kotlety z selera  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Warzywa
Pasztet jaglano-dyniowy Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem Mini roladki z grillowaną dynią i serem
Sałatka dyniowo-owocowa Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą Cukiniowe placuszki
 Drobiowy gulasz z dynią i fasolką Kotleciki z kaszy i dyni Marchewkowa tarta
Makaron spaghetti z pesto i słonecznikiem Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Kurczak zapiekany z warzywami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane