Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2268]

Kotlety z selera

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4345

Seler umyć, obrać, opłukać. Pokroić w piastry grubości ok. 1 cm. Wrzucić do wrzącej,

Kotlety z selera

Składniki:

Kotlety z selera

  • duży seler

  • 2 jaja

  • olej

  • tymianek

  • ewentualnie inne przyprawy ziołowe

Sposób przygotowania:

Kotlety z selera

Seler umyć, obrać, opłukać. Pokroić w piastry grubości ok. 1 cm. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody i 5-7 min. gotować. Odcedzone i lekko schłodzone piastry posypać solą i przyprawami po obu stronach. Obtoczyć w ubitych jajkach i bułce, układać na patelni na rozgrzanym uprzednio oleju. Smażyć z obu stron około 15 minut. Pod koniec smażenia położyć na każdym kotlecie kawałeczek masła. Podawać posypane zieleniną z surówką i ziemniakami.