Kotlety z selera

Warzywa « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Kotlety z selera
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 4345

Seler umyć, obrać, opłukać. Pokroić w piastry grubości ok. 1 cm. Wrzucić do wrzącej,


czas:

Kotlety z selera - SKŁADNIKI:

  • duży seler
  • 2 jaja
  • olej
  • tymianek
  • ewentualnie inne przyprawy ziołowe

Kotlety z selera - PRZYGOTOWANIE:

Seler umyć, obrać, opłukać. Pokroić w piastry grubości ok. 1 cm. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody i 5-7 min. gotować. Odcedzone i lekko schłodzone piastry posypać solą i przyprawami po obu stronach. Obtoczyć w ubitych jajkach i bułce, układać na patelni na rozgrzanym uprzednio oleju. Smażyć z obu stron około 15 minut. Pod koniec smażenia położyć na każdym kotlecie kawałeczek masła. Podawać posypane zieleniną z surówką i ziemniakami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kotlety z selera  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Warzywa
Surówka z kiszonej kapusty Czosnkowa pasta z białej fasoli Spaghetti z pomidorowym sosem i pulpetami
Pizza na marchewkowym spodzie  Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą Zupa Eli z ciecierzycy
Kolorowe naleśniki z pesto Salsa z ananasem i ogórkiem Coleslaw z czerwonej kapusty
Kluseczki  zajączki z serem i jarmużem Zupa ziemniaczana Ryż z mieszanką warzyw

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane