Kotlety z selera

Warzywa « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Kotlety z selera offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Kotlety z selera
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 4345

Seler umyć, obrać, opłukać. Pokroić w piastry grubości ok. 1 cm. Wrzucić do wrzącej,


czas:

Kotlety z selera - SKŁADNIKI:

  • duży seler
  • 2 jaja
  • tarta bułka lub mąka (wskazana razowa)
  • masło
  • olej
  • tymianek
  • lubczyk
  • ewentualnie inne przyprawy ziołowe

Kotlety z selera - PRZYGOTOWANIE:

Seler umyć, obrać, opłukać. Pokroić w piastry grubości ok. 1 cm. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody i 5-7 min. gotować. Odcedzone i lekko schłodzone piastry posypać solą i przyprawami po obu stronach. Obtoczyć w ubitych jajkach i bułce, układać na patelni na rozgrzanym uprzednio oleju. Smażyć z obu stron około 15 minut. Pod koniec smażenia położyć na każdym kotlecie kawałeczek masła. Podawać posypane zieleniną z surówką i ziemniakami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kotlety z selera  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Warzywa
Jarski pasztet z dynią Jesienny kompot dyniowo - jabłkowy Budyń o smaku dyni
Krem dyniowy z bitą śmietaną Brzoskwiniowo-dyniowy deserek dla maluchów Ogórki z cebulką
Deser z dynią w stylu fit Lekki krem z dyni Coleslaw biało-czerwony
Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze Kalafior w sosie czosnkowym Zupa z żółtej cukinii z ryżem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane