Kotlety z selera

Warzywa « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Kotlety z selera offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Kotlety z selera
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 4345

Seler umyć, obrać, opłukać. Pokroić w piastry grubości ok. 1 cm. Wrzucić do wrzącej,


czas:

Kotlety z selera - SKŁADNIKI:

  • duży seler
  • 2 jaja
  • tarta bułka lub mąka (wskazana razowa)
  • masło
  • olej
  • tymianek
  • lubczyk
  • ewentualnie inne przyprawy ziołowe

Kotlety z selera - PRZYGOTOWANIE:

Seler umyć, obrać, opłukać. Pokroić w piastry grubości ok. 1 cm. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody i 5-7 min. gotować. Odcedzone i lekko schłodzone piastry posypać solą i przyprawami po obu stronach. Obtoczyć w ubitych jajkach i bułce, układać na patelni na rozgrzanym uprzednio oleju. Smażyć z obu stron około 15 minut. Pod koniec smażenia położyć na każdym kotlecie kawałeczek masła. Podawać posypane zieleniną z surówką i ziemniakami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kotlety z selera  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Warzywa
Sałatka z tortellini, brokułem i pieczarkami Pikantna kartoflanka Eli z groszkiem Barszcz czerwony Eli z fasolą
Zupa z żółtej cukinii z marchewką Duszona marchewka Naleśniki z farszem szpinakowym
Kolorowe leczo wg Onego Mięsna pizza w ostrym sosie pomidorowym Zupa jarzynowa koniec wakacji
Łosoś w sosie pomidrorowym Udka z grilla marynowane w pomidorach Moja sałatka grecka

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane