Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Kotlety z szynki zapiekane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczne bardzo sycące danie

Kotlety z szynki zapiekane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z szynki zapiekane

 

  • 0,5 kg szynki wieprzowej
  • 4 cebule
  • 1 jajko
  • Bułka tarta
  • Sól i pieprz
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki keczupu
  • Słodka papryka
  • 100 g sera żółtego
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety z szynki zapiekane
Cebule obrać, pokroić i zeszklić na niewielkiej ilości oleju, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić. Szynkę umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Lekko rozbić, oprószyć pieprzem, zanurzać w jajku, panierować w bułce tartej. Usmażyć na oleju. Gotowe kotlety umieścić w naczyniu żaroodpornym. Przykryć cebulą. Posmarować mieszanką majonezu i keczupu. Posypać papryką słodką. Posypać tartym żółtym serem. Wstawić do piekarnika i piec 30 minut w 200 stopniach Kotlety zapiekane pod kołderką podawać z ziemniakami i surówką
Kotlety z szynki zapiekane
Cebule obrać, pokroić i zeszklić na niewielkiej ilości oleju, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić.
Kotlety z szynki zapiekane
Szynkę umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Lekko rozbić, oprószyć pieprzem, zanurzać w jajku, panierować w bułce tartej. Usmażyć na oleju.
Kotlety z szynki zapiekane
Gotowe kotlety umieścić w naczyniu żaroodpornym. Przykryć cebulą.
Kotlety z szynki zapiekane
Posmarować mieszanką majonezu i keczupu. Posypać papryką słodką. Posypać tartym żółtym serem. Wstawić do piekarnika i piec 30 minut w 200 stopniach