Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Kotlety z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Do mielonego mięsa wbij jajko, dodaj posiekaną cebulkę , odciśniętą bułeczkę oraz sól i pieprz do smaku

Kotlety z warzywami

Składniki:

Kotlety z warzywami

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • jajko
  • namoczona bułeczka
  • cebula
  • czerwona papryka
  • 1/3 główki kapusty pekińskiej
  • puszka groszku
  • 30 dag pieczareek
  • kilka łyżek ketchupu
  • olej sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Kotlety z warzywami
Do mielonego mięsa wbij jajko, dodaj posiekaną cebulkę , odciśniętą bułeczkę oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wyrób. Do masy dodaj drobniutko pokrojoną paprykę starte na tarce o grubych oczkach lub drobno pokrojone pieczarki, osączony z zalewy groszek, kapustę posiekaną w cienkie paseczki. Ponownie wymieszaj. Z powstałej masy wilgotnymi dłońmi formuj nieduże kulki. Układaj je na natłuszczonej blasze piekarnika i piecz około 20 min w temp. 180 stopni. Keczup rozmieszaj z 4-5 łyżkami wody. Polej mięsne kulki i piecz jeszcze 10 - 15 min w 160 st.