nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Kotlety z wątróbki 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybkie i smaczne kotlety z wątróbki

Kotlety z wątróbki 4

Składniki:

Kotlety z wątróbki 4

 

  • Duża porcja:
  • ok. 45 dag wątróbki drobiowej
  • ok. 25 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 5 łyżek mąki
  • sól, pieprz, słodka mielona papryka, maggi

 

  • +olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety z wątróbki 4
1. Wątróbkę myjemy, następnie zostawiamy na sitku, by dobrze odciekła. Następnie oczyszczamy i drobniutko kroimy. Wrzucamy do miski. 2. Cebulę obieramy, siekamy w drobną kostkę i dodajemy do wątróbki. 3. Pieczarki oczyszczamy i ścieramy na dużych oczkach tarki, dodajemy do pozostałych składników. 4. Wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i maggi. Następnie dodajemy mąkę i całość dokładnie mieszamy. 5. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy na niego masę, po czym na średnim ogniu smażymy kotleciki.

Tagi:

jajko jajka