Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Kotlety ze szczupaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

innaczej podana rybka zwana szczupakiem, trochę czasochłonne, ale warto

Kotlety ze szczupaka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlety ze szczupaka

 

Sposób przygotowania:

Kotlety ze szczupaka
Rrybę dokładnie umyć, odfiletować i w miarę możliwości usunąć jak najwięcej ości. Pokroić w kawałki. Cebulę obrać z łupiny i pokroić na kawałki. Tak przygotowane dwa pierwsze składniki mielimy w maszynce do mięsa dwukrotnie. Zmieloną rybę przekłądamy do miski dodajemy jaja, doprawiamy do smaku i wsypujemy dwie garście bułki tartej. Dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Formujemy kotlety które panierujemy w bułce tartej a następnie smażymy z obu stron na ciemno złoty kolor. Jeśli chcecie można dodać koperek lub pietruszkę.
Kotlety ze szczupaka
kotleciki ze szczupaka w trakcie smażenia na gorącej patelni
Kotlety ze szczupaka
po zmieleniu doprawieniu przed smażeniem i zjedzeniem

Tagi:

tarta