Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Książka Kucharska: Szybkie dania i przekąski - Świeżo... Zdrowo... Liebherr!

Kotlety ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zielony kotlety czyli jak w sposób ciekawy urozmaicić kotlety. Fajne połączenie, coś nowego do zjedzenia ;)

Kotlety ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Kotlety ze szpinakiem
Na patelnię nakładamy masło, rozpuszczamy je, dodajemy czosnek, cebulę i por pokrojone w kostkę. Podduszamy. Dodajemy szpinak. Kiedy szpinak się rozmrozi dodajemy olej. Dusimy jeszcze 2 min i odstawiamy całość do ostygnięcia. W wodzie namaczamy kromki chleba. W misce mieszamy jajko oraz otręby. Do miski dodajemy chleb wyciśnięty z wody oraz szpinak. Doprawiamy pieprzem i solą. Do całości dodajemy mięso, jeśli konsystencja jest za rzadka, dodajemy jeszcze bułki tartej. Mokrymi dłońmi formujemy kotlety i smażymi z obu stron na rozgrzanej patelni.
Kotlety ze szpinakiem
Etap 1 - namaczamy bułkę w wodzie i wyciskamy
Kotlety ze szpinakiem
Etap 2 - podsmażamy na patelni czosnek z cebulą
Kotlety ze szpinakiem
Etap 3 - łączymy bułkę ze szpinakiem mrożonym
Kotlety ze szpinakiem
Etap 4 - podsmażamy kotlety na patelni