Strona główna Kotlety ziemniaczane jako 2 danie

Kotlety ziemniaczane jako 2 danie

kasperki2 - Przepis na: Kotlety ziemniaczane jako 2 danie offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 255
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kotlety ziemniaczane jako 2 danie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Kotleciki z ziemniaków, pyrów, bramborów jak zwał tak zwał :) Funkcjonuje jako samodzielne 2 danie


trudność: łatwe
czas:

Kotlety ziemniaczane jako 2 danie - SKŁADNIKI:

Kotlety ziemniaczane jako 2 danie - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki ugotuj a właściwie rozgotuj, utłucz (najlepiej jak będą jeszcze ciepłe). Dodaj zeszkloną cebule (nie smaż), mąkę, boczek (wersja wzbogacona), żłóty ser (wersja wzbogacona), sól, jajka. Wymieszaj wszystko dokładnie. Ciasto będzie się zawsze lepiło do dłoni, dlatego jak rozgrzejesz patelnię, wlej tyle oleju aby przykryć dokładnie całość patelni. Umyj ręce w zimnej wodzie i nabieraj jedną dłonią ziemniaki i formuj z nich kotlety, układaj na rozgrzanej patelni. Podsmażaj do uzyskania złotej mniej lub więcej skórki, jak kto lubi...polubi :) Można dla urozmaicenia posypać jeszcze zółtym serem kotlety z wierzchu. Kolejne kotleciki nakładaj na patelnie mocząc rękę w zimnej wodzie . Smacznego - dobry sposób na niejadka i troszę inne podanie oklepanych ziemniaków


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kotlety ziemniaczane jako 2 danie (strona 1 z 1)  
Sandra S

Sandra S
offline

2010-12-07 21:36
kotleciki na 5 !
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Dwusmakowe makaronowe roladki w pomidorach Mini roladki z grillowaną dynią i serem
Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Dewolaj z musztardą miodową Klopsiki w kapuście
Roladki schabowe nadziewane Makaron spaghetti z pesto i słonecznikiem Pierogi z zielonawymi gołąbkami
Kurczak zapiekany z warzywami Dyniowe placuszki z kaszanką Pyzy z mięsem mielonym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane