iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Kotlety ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie kotleciki robiła moja babcia ale bez dodatku warzyw nazywała to pampuchy. Postanowiłam zmodyfikować stary przepis wyszło równie a nawet bardziej smacznie.

Kotlety ziemniaczane

Składniki:

Kotlety ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Kotlety ziemniaczane
Ziemniaki gotujemy na miękko,a następnie blendujemy na gładką masę. Następnie solimy, pieprzymy, dodajemy bułkę, jajka, posiekany por oraz koper, wyrabiamy masę dodajemy 2 łyżki mąki. Formujemy średnie kotlety podsypując mąką aby nie kleiły się do ręki. Rozgrzewamy mocno olej i takie kotlety wykładamy i smażymy na złoto.