pasjonatka

pasjonatka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 86]

Krabowe paluszki w lżejszej wersji

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krabowe paluszki z jogurtem greckim

Krabowe paluszki w lżejszej wersji

Składniki:

Krabowe paluszki w lżejszej wersji

 

  • 2 opakowania paluszków krabowych,
  • 1 opakowanie jogurtu greckiego dużego,
  • 1/2 sztuki ogórka świeżego,
  • do smaku koperek,
  • kilka kropli cytryny.

 

Sposób przygotowania:

Krabowe paluszki w lżejszej wersji
Paluszki krabowe odwijamy z folii. Kroimy w grubszą kostkę i przekładamy do miski.
Cytrynę parzymy wrzątkiem, przekrawamy i skrapiamy odrobinę paluszki krabowe.
Koperek płuczemy, drobno siekamy i dodajemy do miski. Ogórka myjemy, obieramy ze skórki i drobno siekamy. Przekładamy do miski. Dodajemy jogurt grecki. Wszystkie składniki mieszamy. Przed podaniem możemy schłodzić.