suri29

suri29

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 223]

Krabowe szaleństwo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Światowe danie na polskim stole. Przepis na dwie porcje

Krabowe szaleństwo

Składniki:

Krabowe szaleństwo

 

  • 20 dag makaronu wstążki;
  • 1,5 łyżki oleju;
  • 15 dag kapusty pekińskiej;
  • 300 ml bulionu;
  • 1 puszka krabów;
  • 2 cebule;
  • 1,5 łyżki sosu sojowego;
  • olej do smażenia, sól do smaku

Sposób przygotowania:

Krabowe szaleństwo
Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody. Po ugotowaniu odcedzamy, dodajemy łyżkę oleju i trzymamy w ciepłym miejscu pod przykryciem. Kapustę pekińską kroimy w paski, które następnie kroimy na połówki i ćwiartki. Kraby wyjmujemy z puszki, odsączamy i oczyszczamy z fiszbinów. Na dużej patelni rozgrzewamy olej wkładamy kraby i kapustę, smażymy przez chwilę. Następnie dodajemy sos sojowy i bulion, gotujemy wszystko ok 5 minut. Pod koniec dodajemy cebule pokrojoną w drobną kostkę. Makaron przekładamy na głęboki półmisek, polewamy gorącym sosem krabowym i podajemy od razu.

Tagi:

makaron sosy