czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Krajanka czekoladowa z migdałami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Ciasto podobne do brownie, ale z dodatkiem migdałów. Bardzo smaczne, łatwe i szybkie w przygotowaniu:)

Krajanka czekoladowa z migdałami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krajanka czekoladowa z migdałami

 

Sposób przygotowania:

Krajanka czekoladowa z migdałami
Migdały sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. 200g czekolady stopić z margaryną, na parze lub na małym ogniu, stale mieszając. Przestudzić. Jajka utrzeć z cukrami na puszysty kogel-mogel, dodać stopioną, przestudzoną czekoladę. Połączyć ze śmietanką, przesianą mąką i kakao. Dokładnie wymieszać. Na koniec dodać całe, obrane ze skórki migdały, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać na blaszkę o wym. 23x33cm wyłożoną papierem do pieczenia lub natłuszczoną i wysypaną bułką tartą. Piec ok. 25min w temp. 180st. Ostudzić i polać resztą stopionej czekolady. Przed podaniem pokroić w kwadraty. 
Krajanka czekoladowa z migdałami
do przygotowanego czekoladowego ciasta dodać migdały
Krajanka czekoladowa z migdałami
Ciasto przelać do formy, upiec i ostudzić.