olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Krajanka piaskowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

świetny placek piaskowy, który niemal zawsze świetnie wychodzi. Z tego ciasta można również upiec spód do tortu.

Krajanka piaskowa

Składniki:

Krajanka piaskowa

 

  • 20dag masła
  • 20dag cukru
  • 5 jaj
  • 20dag mączki ziemniaczanej
  • cukier
  • posiekane orzechy albo migdały

Sposób przygotowania:

Krajanka piaskowa
Przygotować ciasto ręcznie lub robotem. Rozsmarować je na blasze wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia na grubość 3-4 cm, posypać cukrem i posiekanymi orzechami lub migdałami. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza na złoty kolor. Gotowe ciasto pokrajać na cienkie paseczki.