Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Krakersowe kanapeczki z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka i bardzo fajna przekąska

Krakersowe kanapeczki z tuńczykiem

Składniki:

Krakersowe kanapeczki z tuńczykiem

 

Sposób przygotowania:

Krakersowe kanapeczki z tuńczykiem
Zaczynamy od odsączenia tuńczyka z oleju. Tuńczyka rozgniatamy za pomocą widelca i skrapiamy niewielką ilością soku z cytryny. Szczypiorek myjemy i siekamy. Przesypujemy na sitko i przelewamy wrzącą wodą, a następnie od razu zimną wodą. Z sitka przekładamy na papierowy ręcznik, żeby osuszyć szczypiorek. Krakersy układamy na talerzach. Na każdym krakersie kładziemy trochę tuńczyka, doprawiamy świeżo zmielonym, kolorowym pieprzem. Na koniec posypujemy przygotowanym wcześniej szczypiorkiem.