Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Krążki cukinii w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pierwszy raz jadłam to danie 8 lat temu u teściowej. Zakochałam się wtedy w cukinii na dobre! Polecam jako szybką przekąskę do piwka dla niespodziewanych gości ;)

Krążki cukinii w cieście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krążki cukinii w cieście

 

Sposób przygotowania:

Krążki cukinii w cieście
Cukinię wyszorować dokładnie, odciąć końce, pokroić ją w grubsze plastry. W misce umieścić mąkę i proszek do pieczenia, jajko i mleko, zmiksować. Doprawić solą i pieprzem. W cieście zanurzać krążki cukinii, wyjąć widelcem, kłaść na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju. Smażyć z obu stron na rumiano. Następnie ułożyć na ręczniku papierowym aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Cukiniowe krążki podawać ułożone na sałacie, najlepiej z sosem czosnkowym
Krążki cukinii w cieście
Cukinię wyszorować dokładnie, odciąć końce, pokroić ją w grubsze plastry.
Krążki cukinii w cieście
W misce umieścić mąkę i proszek do pieczenia, jajko i mleko, zmiksować. Doprawić solą i pieprzem.
Krążki cukinii w cieście
W cieście zanurzać krążki cukinii, wyjąć widelcem, kłaść na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju.
Krążki cukinii w cieście
Smażyć z obu stron na rumiano. Następnie ułożyć na ręczniku papierowym aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.