szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Krem brokułowy z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupa krem z brokułów podana z migdałowymi płatkami.

Krem brokułowy z migdałami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krem brokułowy z migdałami

 

  • brokuły mrożone
  • 2-3 marchewki
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 łyzki kukurydzy
  • 2 łyzki płatków migdałowych
  • 2 łyzki jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

Krem brokułowy z migdałami
Marchewki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Do garnka wkłądmay zamrożone brokuły, pokrojone marchewki i kostkę rosołową, całość zalewamy małą ilością wody i gotujemy pod przykryciem do miękkości warzyw ( ok 15-20 minut). Po ugotowaniu dodajemy kukurydzę i miksujemy całość na krem. Płatki migdałowe prazymy na suchej patelni. Zupe przelewamy na talerze, posypujemy uprazonymi płatkami migdałów i dodajemy do talerza łyzkę jogurtu. Mozna podawać z grzankami czosnkowymi, pyszie się komponuje.
Krem brokułowy z migdałami
Brokuły, gotujemy z marchewką i kostką rosołową w małej ilości wody.
Krem brokułowy z migdałami
Zmiksowana zupka krem, teraz prażymy płatki migdałowe.

Tagi:

brokuły