mrozluk

mrozluk

Starszy Kucharz
[Przepisów: 47]

Krem brzoskwiniowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Krem jest świetnym dodatkiem do deserów. Ja nim przekładam np. ptysie.

Krem brzoskwiniowy

Składniki:

Krem brzoskwiniowy

 

  • brzoskwinie 1 puszka
  • żelatyna 3 łyżeczki
  • śmietana kremowa 1 szklanka
  • cukier 1 łyżka
  • cukier wanilinowy 1 opakowanie
  • ajerkoniak 1/2 szklanka

 

Sposób przygotowania:

Krem brzoskwiniowy
Żelatynę namaczamy w niewielkiej ilości zimnej wody, rozpuszczamy mieszając. Mieszamy z ajerkoniakiem. Śmietanę obijamy z oba cukrami, wlewamy do niej żelatynę. Schładzamy w lodówce około 2 godziny. Osączone brzoskwinie kroimy w kostkę i mieszamy z przygotowanym wcześniej kremem. Krem schładzamy.