Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Krem chrzanowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Krem chrzanowy to doskonały dodatek do jajek, wędlin i kanapek

Krem chrzanowy

Składniki:

Krem chrzanowy

 

  • 1 szkl chrzan utarty,
  • 5 szt żółtka z jaj na twardo,
  • 4 łyżki śmietana,
  • 2 łyżki ocet,
  • do smaku Sól,
  • do smaku cukier

 

Sposób przygotowania:

Krem chrzanowy
Chrzan zetrzeć na tarce do ziemniaków. 1/4 szklanki wody zagotować, wlać ocet i sparzyć chrzan. Żółtka przetrzeć przez sito, połączyć ze śmietaną, dodać do chrzanu, wymieszać. Przyprawić do smaku.