grandepiccolacuoca

grandepiccolacuoca

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Krem czekoladowo-orzechowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Domowy krem czekoladowo-orzechowy smakiem przypominający Nutelle. Krem przygotowany jest z kilku składników: orzechów laskowych, gorzkiej czekolady, kakao i wanilii.

Krem czekoladowo-orzechowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Krem czekoladowo-orzechowy

 

Sposób przygotowania:

Krem czekoladowo-orzechowy
Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, mieszając od czasu do czasu.

Czekoladę odstawiamy do wystygnięcia. Orzechy blendujemy na pył.

Do orzechów dodajemy cukier, kakao i ziarenka z laski wanilii. Wszystkie składniki blendujemy do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji, stopniowo dolewając olej.

Na koniec dodajemy rozpuszczoną, ostudzoną czekoladę.

Krem czekoladowo-orzechowy przelewamy do wysterylizowanego słoiczka.
Krem czekoladowo-orzechowy
Krem można przetrzeć przez sito w celu pozbycia się kawałków orzechów.

Tagi:

krem