kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Krem czekoladowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Słodki czekoladowy krem idealny do pieczywa, tortów czy wyjadania łyżeczką!. Najlepszy przyjaciel kobiety!

Krem czekoladowy

Składniki:

Krem czekoladowy

 

  • 4 jajka
  • ½ szklanki cukru pudru
  • 250g masła
  • 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego
  • 100 g gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

Krem czekoladowy
Czekoladę stopić w kąpieli wodnej. Mleko ubić i nie przerywając miksowania dokładnie połączyć z czekoladą. Ubić jajka z cukrem na parze. Ostudzić. Masło utrzeć do białości, dodać ubite jajka a następnie krem czekoladowy i ucierać aż masa będzie jednolita. Przełożyć do słoiczków. Przechowywać w lodówce.